FB FB FB
НАЧАЛО НОВИНИ ВИДЕО МУЗИКА СНИМКИ ЗА НАС КОНТАКТИ
   

НОВИНИ

 

МУЗИКА

Page 1 of 17        1    2    Next

Концерт на квартет Светоглас във Виена - Австрия

2020-03-03

В Българския културен институт "Дом Витгенщайн" във Виена се състоя празнична вечер по повод 3 март - Национален празник на Република България. Вечерта включваше самостоятелен концерт на квартет "Светоглас" и представяне на изложбите "По дрехите посрещат" на Евгения Лепавцова и "Красотата на традициите" на Дили Бозаджиева.


Концерт на квартет Светоглас в Смолян

2020-02-26

По повод 142 години от Освобождението на България в Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян беше открита гостуващата изложба на Национален парк - музей „Шипка – Бузлуджа“ – „Шипченската епопея през погледа на участника в Българското опълчение Стефан Кисов“. След откриването се състоя самостоятелен концерт на квартет "Светоглас".


НОВ АЛБУМ НА КВАРТЕТ "СВЕТОГЛАС"

2019-11-28

Третият самостоятелен албум на квартет “Светоглас“ е вече факт! В него са включени само народни песни, една част от концертни изпълнения в чужбина. Посланието на „Песента на славея“ е съхранението на уникалната българска вокална традиция във времето на нейното размиване и изчезване под формата на мними етнопроекти. „Песента на славея“ ни носи толкова нужните днес съзвучия с мистериозната сила на българските гласове и стремежа те да получат универсален обхват в глобалния свят. „Светоглас“ ни повеждат не толкова назад към миналото и традицията, а повече напред, към бъднината на тази новоосветена традиция“ / проф. Лозанка Пейчева/ Албумът „Песента на славея” предлага едно музикално пътешествие към песенния фолклор от всички етнографски области на България. Песните в него звучат красиво, защото са съчетание от високи естетически критерии с интимното преживяване на изпълнителите. Те разкриват на слушателите как музикалните звуци от миналото могат да бъдат вдъхновение за съвременните творци и публиката. Издател на албума е Gega new, с финансовата подкрепа на Сдружение „Фолклорен извор“ – село Царевец, община Свищов. Официалното представяне на албума бе на 28 ноември 2019 година в препълнената зала на Софийска градска художествена галерия и бе посветено на 140 годишнина от обявяването на София за столица на България.


Page 1 of 17        1    2    Next

ГРУПАТА

 

 
 
Design by VectorTwin© Studio